Matematik

Hjernevrider

10. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Hey, vi har fået en lille udfordring, som jeg ikke lige kan få hul på.

Forklare bare med julebegreberne:

Skal finde ud af hvor mange rensdyr julemanden har. - Antallet er mellem 342 og 684.

Ud fra kanen er der x antal remme til at holde rensdyrene - antallet af remme = yndlingsrensdyrets alder.

Rensdyr pr. rem = et primtal

Ved 2 remme ved siden af hinanden er der max 2 rensdyr til forskel. - Der er aldrig lige mange på 2 remme ved siden af hinanden.

Der er mindst en af remmene hvor antallet af rensdyr = yndlingsrensdyret alder.

--------------------

Er det bare med at prøve sig frem med 2-3 primtal, (ex. 2-3-5-3-2-3-2-3 eller 29-31-29-31), eller er der på en eller anden måde en formel man kan regne ud fra, til at finde antallet af rensdyr?

På forhånd tak!


Skriv et svar til: Hjernevrider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.