Matematik

kunne godt bruge lidt hjælp...

25. januar 2005 af 13M (Slettet)
Jeg er lidt på bar bund med hvad jeg skal gøre...vil en flink person ik godt hjælpe mig?

En funktion f er givet ved:

f (x) = 2x3-12x2 – 10x
------------------
x2-5x-14


Bestem definitionsmængden for f

Gør rede for, at grafen for f har 3 asymptoter, og bestem en ligning for hver af disse

Svar #1
25. januar 2005 af 13M (Slettet)

hov.."f (x) =" skal væk fra brøk-stregen...håber at det er til at forstå?

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

Jeg går ud fra, at du mener

f(x) = (2x^3 - 12x^2 - 10x)/(x^2 - 5x - 14)

Vink: Bestem de rødder i nævnerpolynomiet

x^2 - 5x - 14

som ikke er rødder i tællerpolynomiet

2x^3 - 12x^2 - 10x

De rødder skal du så fraregne, inden den maksimale definitionsmængde angives.

Asymptoterne må du først selv give et bud på, hvordan man finder.

//Singularity

Svar #3
25. januar 2005 af 13M (Slettet)

hmmm, det fattede jeg ikke meget af..men tak alligevel...:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Hvad er det, du ikke forstår?

Funktionen f er ikke defineret, hvis nævneren er 0. Prøv at finde rødderne i andengradspolynomiet

x^2 - 5x - 14

Du skal altså løse ligningen

x^2 - 5x - 14 = 0

//Singularity

Skriv et svar til: kunne godt bruge lidt hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.