Matematik

TANGENT

10. december 2009 af RH1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Givet funktionen f med forskriften f(x) = -0,25x2+x+2 .
Bestem ligningen for den tangent til grafen for f, der er parallel med ligningen y = -3x+2

^^ jeg fatter ik rigtigt hvad jeg skal gøre her, nogen der kan hjælpe mig?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2009 af Danner39 (Slettet)

bestem f'(x) og sæt denne lig med -3


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2009 af MrAbdul (Slettet)

Du ved at hældningen i funktionen er -3. dvs.

Find x i f ' (x) = 3

sæt det x ind i f(x) for at finde punktet. Og så er det bare at isolere b i y = ax+b


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2009 af keg (Slettet)

du differentierer 2.gradsligning og sætter resultat ligmed -3,

så finder du en x-værdi på parablen,

så skal du have fundet den tilsvarende y-værdi

ved at indsætte din fundne x-værdi i 2.gradslign

så har du et punkt og et stigningstal

og så kan du opskrive tangentens ligning i punktet

parallel med den opgivne linie


Svar #4
10. december 2009 af RH1992 (Slettet)

tak allesammen (:

men har lidt problemer med at lave metode 2 som den hedder.


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. december 2009 af mathon

f '(xo) = -0,5xo + 1 = -3


Svar #6
10. december 2009 af RH1992 (Slettet)

tak!


Skriv et svar til: TANGENT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.