Matematik

Fermats tangentmetode

10. december 2009 af kringlen (Slettet) - Niveau: A-niveau

 ax0^3+ae^3+3ax0^2e+3ae^2x0 = x0^3a+x0^3e - så fjerner jeg x0^3a på begge sider =

ae^3+3ax0^2e+3ae^2x0 = x0^3e og dividerer med "e" på begge sider =

ae^2+3ax0^2+3aex0 = x0^3 . Så skal jeg kunne bortkaste de led der indeholder "e" ifølge Fermat og få =

3ax0^2=x0^3 ???

Kan det være korrekt?


Skriv et svar til: Fermats tangentmetode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.