Matematik

HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP !!

10. december 2009 af linehe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. kan du hjælpe med at læse denne ligning:

1-x/2 = 3(x+2)-1/3

og denne:

 I: -18x + 12y =16

II: 12x - 8y= 10


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af Munck (Slettet)

 Den første: start med at gange parantesen på højre side ud til 3x+6. Derefter gang i gennem med 2 for at isolere x på venstre side. Derefter saml x'erne på en side og divider i gennem med det tal der står foran x (må blive 7).

I to'eren: isoler x eller y i den ene ligning og sæt ind i den anden ligning og isoler den ene variabel der nu kun er i den ligning. Så har du en værdi for x eller y og sæt det ind i den anden ligning.


Svar #2
10. december 2009 af linehe (Slettet)

kan du skrive op som en lignign ?  og to'eren har jeg prøvet, men den går ikke op :S


Svar #3
11. december 2009 af linehe (Slettet)

hjææææææælp


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2009 af Johippi (Slettet)

 1-x/2 = 3(x+2)-1/3
1-x/2 = 3x+6-1/3
1-½ x = 3x+6-1/3
3x-½ x=1+6-1/3
2½ x =6,667
x = 6,667/2,5
x = 2,668

håber du kan bruge det

ellers bare spørg


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.