Matematik

Binomialfordeling

11. december 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Hej håber at der er nogen der ved havd man skal gøre i denne opgave: 

En opgave består af 50 spørgsmål med hver 5 muligheder for svar. Kun én af
mulighederne er korrekt for hver spørgsmål. Ursula sætter sine kryds ved rent gætteri. Bestem sandsylighederne for.
a. Præcis halvdelen af svarene er rigtige
b. Mindst halvdelen af svarene er rigtige
c. Alle svarene er rigtige
d. Ingen af svarene er rigtige
 

har ingen ide om hvad det er man skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af Duffy

Brug binomial-fomlen med p = 1/5 og n = 50

P(X=r) = K(n,r) pr (1-p)n-r

a) Løs P(X=25)

b) Løs P(X≥25)
 

c) Løs P(X=50)
 

d) Løs P(X=0)
 


Svar #2
11. december 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Men hvordan sætter/løser jeg ved at sætte P(X≥25)? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2009 af Duffy

#2:

P(X≥25) = P(X=25) + P(X=26) + P(X=27) +... + P(X=49) + P(X=50)

Der er formentlig en feature på dit regneprogram der kan regne det i en bevæglese.


Svar #4
11. december 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Ja det er der, tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.