Matematik

Renteberegning

11. december 2009 af 03y26 (Slettet)

Hej

Jeg sidder også skal finde den effektive rente for en portefølje af obligationer.

Hvis jeg eksempelvis har to lån der lyder således:

1) St. lån: 2 år, 10 % rente, kurs 100.

2) St. lån 4 år, 10 % rente, kurs 91.

Hvordan finder jeg den samlede effektive rente for disse to obligationer ved hjælpe af TI 83 plus lommeregneren?

Jeg skal vel bruge finansregnerfunktionen, men hvordan jeg lige skal bruge den er jeg ikke sikker på.

Håber meget på hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af mathon

1)  100 kr giver renten                                                     kr 10,00

2)  91 kr giver renten 100·0,1 =                                       kr 10,00

191 kr giver renten                                                           kr 20,00

effektiv rente = (20/1,91)% = 10,47%


Svar #2
11. december 2009 af 03y26 (Slettet)

Ok

Har du ikke en formel? eller bedre endnu kan forklare mig hvordan jeg udregner det ved hjælp af TI 83+?

Men tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2009 af mathon

effektiv renteprocent = ((pålydende/anskaffelsesværdi)·p)%


Skriv et svar til: Renteberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.