Matematik

opstilling af et regneudtryk

11. december 2009 af NannaVuf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave hvor jeg har en kasse med sidelængderne x (cm) og højde h (cm). siderne er lavet af materialet A (2 kr. pr. cm^2) og bunden og låbet er lavet af materialet B  (3 kr. pr. cm^2).

a) Opstil et regneudtryk for udgiften til materialeforbruget til kassen udtrykt ved x og h.

jeg har sagt O = (h*x^)^4 + (h*x)^2, men tror ikke det er rigtigt. er det meningen man skal "dele det op i to funktioner"?

jeg er også i tvivl om:

Prisen for materialerne til kassen må højst være 100 kr.
b) Opstil et regneudtryk for h og kassens rumfang V(x) som funktion af x,
når udgiften til materialeforbruget er 100 kr.
c) Bestem den værdi af x, der giver kassen det størst mulige rumfang, når
udgiften til materialeforbruget er 100 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af Isomorphician

a)

4 sider = 4*x*h

Bund + låg = 2*x*x = 2x2

Omkostning = 2*(4xh) + 3(2x2)

b)

Rumfang = hx2

Omkostning: ...... ≤ 100

Isoler h i udtrykket for omkostningerne og indsæt i udtrykket for rumfanget.


Svar #2
12. december 2009 af NannaVuf (Slettet)

jeg har fået V = (100-(8x+6x^2)/2)*x^2, men tror ikke det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2009 af Isomorphician

Omkostning = 8xh + 6x2

Rumfang = V = hx2

Omkostningerne skal være lig 100, derfor fås:

100 = 8xh + 6x2, h isoleres:

100 - 6x2 = 8xh <=>

(100 - 6x2)/(8x) = h

Værdien for h indsættes i udtrykket for rumfanget:

V(x) = ((100 - 6x2)/(8x))x2 <=>

V(x) = (100x2 - 6x4)/(8x) <=>

V(x) = 12,5x - 0,75x3


Skriv et svar til: opstilling af et regneudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.