Matematik

hjælp til ligning.

12. december 2009 af frederikengel (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvad går der lige galt for mig her i denne ligning det er kvadratsætningen (3x+2)^2 altså første kvadratsætning. hvorfor bliver den ikke 10x

(x-1)^2+(y+1)^2=r^2 (x-1)^2+(3x+2)^2=25↔x^2-2x+1+9x^2+10x+4=25


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2009 af Isomorphician

(3x + 2)2 = (3x + 2)(3x + 2) = 3x(3x + 2) + 2(3x + 2) = 9x2 + 6x + 6x + 4 = 9x2 + 12x + 4


Svar #2
12. december 2009 af frederikengel (Slettet)

total iorden smiler man ganger simpelthent de tol tal og dobler dem. det missede jeg lige 1000tak for hjælpen


Skriv et svar til: hjælp til ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.