Kemi

Omformulere please?

13. december 2009 af nahsah (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej søde mennesker er der ikke nogen af jer der kan omformulere det her ? please det er til srp?
hvis ikke det hele så  meget gerne det fed skrift

Den elektriske konduktans er det reciprokke af den mere velkendte resistans, R. Således er G=1/R. Størrelsen af den elektriske konduktans i en given elektrisk leder måles derfor i den afledte SI-enhed siemens, S, der netop er det reciprokke af den afledte SI-enhed for modstand, ohm eller Ω.

 Alternative skrivemåder for S er mho og Ω-1.
Ohms lov, som normalt udtrykker sammenhængen mellem spænding, strøm og modstand kan alternativt udtrykkes vha. konduktansen som
I=G•U,
hvor I er den elektriske strøm gennem lederen og U er spændingsforskellen mellem lederens tilledninger. Har man for eksempel en elektrisk leder med en ledningsevne på 2 S og påtrykker den en spænding på 3 V over lederen, vil der løbe en strøm på 2 S • 3 V = 6 A gennem lederen.


Alle ledere undtagen superledere forårsager et vist tab af elektrisk energi i form af varmeudvikling, når man sender en strøm igennem dem. Den elektriske konduktans måles ved jævnstrøm.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2009 af 000000000017 (Slettet)

Det nemmeste er abre at skrive det sidste som det første og det første som det sidste, således:

Det reciprokke af den mere velkendte resistans, R, er den elektriske kondutans.

Måske dårligt omformuleret men det er da alligevel en god teknik :)


Svar #2
13. december 2009 af nahsah (Slettet)

okej tak


Skriv et svar til: Omformulere please?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.