Matematik

f(x^1/N)=1/N*f(x) - hjælp og forklaring til bevis??

13. december 2009 af rop (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

HEJ

Er der nogen, der kan give mig et bevis af logaritmereglen f(x1/N)=1/N*f(x)

hvis det man har at gå ud fra er produktreglen, dvs. f(x1*x2)=f(x1)+f(x2)-f(1) og f(1)=0 og ikke andet? 

 Det jeg har foreløbig er


Ved produktregel: f(x^(1/N) )+f(x^(1/N) )+..*N=f(x^(1/N) )^N=f(x)
Da vi har bevist at f(x^a )=f(x)*a kan dette udledes: N*f(x^(1/N) )=f(x)?f?(x^(1/N) )=1/N*f(x)
 

Hvad gør jeg forkert og kan I evt forklare hvad det er jeg gør? Det er nemlig en udledning min lærer fik fortalt mig, og jeg skrev så ned mens han talte, men jeg forstår det ikke rigtigt...

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. december 2009 af mathon

                 a1/b = ab^-1 = (ab)-1 = 1/(ab)


Svar #2
13. december 2009 af rop (Slettet)

Så er jeg da ikke kommet frem til at f(a^1/n)=N*f(a)  ?


Svar #3
13. december 2009 af rop (Slettet)

altså, det er samme regel som log(x^a)=a*log(x), som bare skal bevises hvor a= 1/N


Skriv et svar til: f(x^1/N)=1/N*f(x) - hjælp og forklaring til bevis??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.