Matematik

integralregning

13. december 2009 af Lisianthus (Slettet)

hej en venlig sjæl der vil hjælpe ??

grafen for funktionen givet ved f(x) = k * kvadr(x) afgrænser sammen med x-aksen og linjerne med ligningen

x=4 og x=16 et område der har areal 1120/3. Find k.

Hvordan gør jeg ??? Pleasee hjælpp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

k=10, du løser bare ligningen ∫k*√xdx=1120/3, fra x=4 til x=16


Svar #2
13. december 2009 af Lisianthus (Slettet)

ahaa mange takk .. jeg prøver mig lige frem til resultatet ;)

har også problemer med en anden opg , kan du også hjælpe med den ??


Svar #3
13. december 2009 af Lisianthus (Slettet)

jeg ved nemlig hvad jeg skal gør men problemet er bare at jeg ikke kan finde nogen x værdier

opgaven lyder: en funktion h(x) er bstemt ved h(x)=8/x, x>0 . bestem den stamfunktion til h(x) , hvis graf har linjen med ligningen y = 2x-3 ..

først skal jeg sige solve(8/x=0,x) men lommeregnerenn siger falsk . hvad skal jeg gøre??


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2009 af mathon

h'(xo) = -8/xo2 = 2


Svar #5
13. december 2009 af Lisianthus (Slettet)

er ikk helt med på dit svar? Kan du uddybe? hvorfor skal den i anden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2009 af mathon

F(x) = ∫(8/x)dx = 8ln(x) + k   da x>0


Svar #7
13. december 2009 af Lisianthus (Slettet)

jamen det er jeg med på . skal jeg så sige solve(8ln(x)=0,x) og bruge denne x værdi . her får jeg x = 1 ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2009 af mathon

solve(8/x=2,x)


Svar #9
13. december 2009 af Lisianthus (Slettet)

#1
 

k=10, du løser bare ligningen ∫k*√xdx=1120/3, fra x=4 til x=16

nu har jeg prøvet mig frem til dit svar som er k=10 (det er også det rigtige svar) men jeg ved ikke hvordan det skal tastes ind i lommeregneren. Vil du lige være sød og hjælpe? :)


Svar #10
13. december 2009 af Lisianthus (Slettet)

#8
 

solve(8/x=2,x)

mange takk :))

og lige et sidste spørgsmål ?

en funktion G(x) opfylder at G'(x) = 2e^3x. Desuden er linjen med ligningen y=2x-3 tangent til grafen for G(x). Bestem en forskrift for  G(x). Ved ikk rigtig hvordan jeg skal starte ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. december 2009 af mathon

G(x) = ∫2e3xdx = (2/3)e3x + k

G'(xo) = 2e3xo = 2

                xo = 0               som indsat i y = 2x - 3 giver

                yo = 2·0 - 3 = -3

hvoraf
                G(0) = (2/3)e3·0 + k = -3
                           (2/3) + k = -(9/3)
                           k = -(9/3) - (2/3) = -(11/3)

konklusion:
                G(x) = (2/3)e3x - (11/3)


Svar #12
13. december 2009 af Lisianthus (Slettet)

Kan du også hjælpe mig med at forstå Erik Morsings svar??


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. december 2009 af mathon

   416k·√(x)dx = (1120/3)

   k·[(2/3)·x·√(x)]416 = (1120/3)

   (2/3)k[x·√(x)]416 = (1120/3)

   (2/3)k(16·4 - 4·2) = (1120/3)

   (2/3)k·56 = (1120/3)

   (2/3)k = (20/3)

      k = 10


Svar #14
14. december 2009 af Lisianthus (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.