Matematik

Optimering

13. december 2009 af richgirl (Slettet)

Hej derude

jeg har lidt svært ved denne opgave:

et rektangel har en vinkelspids i (0,0) en vinkelspids på den positive x-akse og en vinkelspids på den positive y-akse og den fjerde i første kvadrant på linjen med ligningen 2x+y=100.

hvad er det største areal et sådant rektangel kan antage?

jeg ved at arealet af rektanglen kan findes ved:

A=x*y

men ellers er jeg fuldstændig blank


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2009 af NejTilSvampe

y = -2x+100

A= (-2x+100)*x 

A= -2x^2 + 100x 

A'(x) = -4x + 100 = 0

x = 100/4 = 25

y = -2*25 + 100 = 50

A= 50*25 = 1250


Svar #2
13. december 2009 af richgirl (Slettet)

Men hvorfor bruger du linjens ligning??? y = -2x+100 kan jo ikke gælde for rektanglen??? rektanglen vil jo røre denne linje på et punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2009 af NejTilSvampe

Det er svært for mig at forklare det i ord.

Men x'et der skal ganges med y for at få arealet er det samme x som der er i y=-2x+100 

og da   y*x = A  så er  (-2x+100)*x = A   da y=-2x+100   


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2009 af NejTilSvampe

 Jeg ved ikke om det her hjælper, men det er sådan det skal se ud:

Vedhæftet fil:Untitled.jpg

Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.