Matematik

Omskrivning af trigonometrisk funktion

14. december 2009 af mathias-s (Slettet)

Hej.

Hvordan omskriver man

g(x)= -0.087781*cos(6.1922*x) - 0.004267*sin(6.1922*x)

til en funktion af typen f(x)=A*sin(6.1922+phi)?

Jeg finder A ved √((-0.087781)^2+(-0.004267)^2)=0.087885   , og kan se at det passer.

Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at finde phi?

Det er ret vigtigt (SRP). På forhånd tak.


Svar #1
14. december 2009 af mathias-s (Slettet)

nevermind, har fundet ud af det.

phi=4.66382


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:omskrivning.doc

Skriv et svar til: Omskrivning af trigonometrisk funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.