Matematik

Ligninger

14. december 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der kender progammet TI InterActive, som ved hvordan man får den til at regne en ligning ud med to variable?


Svar #1
14. december 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

FX 8*x + 5 = 4*x - 11


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2009 af finnped (Slettet)

8x+5=4x-11

⇔4x=-16

⇔x=-4


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2009 af finnped (Slettet)

sorry læste ikke dit spørgsmål ordenligt

nej det kender jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2009 af annamy (Slettet)

 Ja, men hvordan ser din ligning helt præcist ud? Forstår ikke den du skrev lige før.

Du skal i hvert fald bare skrive: solve(LIGNING,x and y)

Er jeg næsten sikker på, skriv hvis du ikke får det til at virke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2009 af annamy (Slettet)

Der er jo heller ikke to variable i den ligning du gav som eksempel?

Der skal du jo bare isolere x, hvis du vil gøre det hånden.

Men hvis du ville regne den i TI skulle du bare skrive: solve(8x+5=4x-11,x)

Så får du den ukendte x. Og hvis det var med to ukendte, så var det som jeg skrev før. Altså f.eks.: 8y+5=4x-11,x and y) (TROR JEG!) 


Svar #6
14. december 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Super mange tak


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.