Kemi
opløselighedsproduktet og pH
26. januar 2005 af
kemitøzen (Slettet)
Hvordan hænger pH sammen med opløselighedsproduktet?
Har et par eksempler på nogle opgaver, som jeg simpelthen ikke kan få hul på.
1) Beregn opløselighedsproduktet for Ag2O, når pH i en opløsning mættet med Ag2O er 10,0
Ag2O(s) + H2O (i ligevægt med) 2Ag+ + 2OH-
2) En opløsning, som er mættet med calciumhydroxid ved 25 grader, har et pH på 12,45. Beregn opløselighedsproduktet for calciumhydroxid.
Håber der er nogen, der kan hjælpe....
Har et par eksempler på nogle opgaver, som jeg simpelthen ikke kan få hul på.
1) Beregn opløselighedsproduktet for Ag2O, når pH i en opløsning mættet med Ag2O er 10,0
Ag2O(s) + H2O (i ligevægt med) 2Ag+ + 2OH-
2) En opløsning, som er mættet med calciumhydroxid ved 25 grader, har et pH på 12,45. Beregn opløselighedsproduktet for calciumhydroxid.
Håber der er nogen, der kan hjælpe....
Svar #1
26. januar 2005 af frodo (Slettet)
hvad er [OH-]?
ud fra det kan du finde opløselighedsproduktet Ko=[OH-]^4
Hvis du mangler forklering, så skriv
ud fra det kan du finde opløselighedsproduktet Ko=[OH-]^4
Hvis du mangler forklering, så skriv
Svar #2
26. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)
1) Du kan beregne koncentrationen af OH- når du kender pH. Okay? Ifg. reaktionsskemaet er koncentrationen af Ag+ lige så stor som koncentrationen af OH- ([OH-]=10^(-pOH)), så kan du beregne opløselighedsproduktet ud fra reaktionsbrøken.
2) På samme måde. Her er reaktionsskemaet
Ca(OH)2(s) + H2O(l) --> Ca2+(aq) + 2 OH-(aq)
Her finder du koncentrationen af OH- ud fra pH. Koncentrationen af Ca2+ er ifg. reaktionsskemaet halvt så stor. Opløselighedsproduktet kan du så finde ud fra
[Ca2+]*[OH-]^2 = K
2) På samme måde. Her er reaktionsskemaet
Ca(OH)2(s) + H2O(l) --> Ca2+(aq) + 2 OH-(aq)
Her finder du koncentrationen af OH- ud fra pH. Koncentrationen af Ca2+ er ifg. reaktionsskemaet halvt så stor. Opløselighedsproduktet kan du så finde ud fra
[Ca2+]*[OH-]^2 = K
Svar #4
26. januar 2005 af frodo (Slettet)
tja, men måske meget godt alligevel, havde ikke lige set, at der var en b'er. ;-)
Så mit svar er til a).
Så mit svar er til a).
Skriv et svar til: opløselighedsproduktet og pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
