Matematik

regneregler (reciprokfunktionen f(x)=1/x)

14. december 2009 af EmmaHTX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal udlede reciprokfunktionen f(x)=1/x via tre trins reglen men har lidt svært ved regne reglerne...

Jeg er kommet til et punkt der hedder:

1/(x0+h) - 1/x0 = (x0-(x0+h))/x(x0+h) = - (h)/((x0(x0+h))

jeg forstår ikke hvad der sker fra det første led til det andet, men heller ikke fra andet led til tredje.... HJÆLP MIG!!

Skal til eksamen i morgen


Svar #1
14. december 2009 af EmmaHTX (Slettet)

forstår siste led hvis der er en fejl i bogen så den hedder x0-(x0+h))/x0(x0+h) = - (h)/((x0(x0+h)) (se forskel i fed)

Men det er det første der står i min bog...

Men især fra første til andet led vil jeg blive utrolig glad for, hvis nogen kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. december 2009 af keg (Slettet)

Fra 1. til andet sker der det at der sættes på fælles brøkstreg

nævneren kommer til at hedde: x0(x0+h) og  første brøk skal så forlænges i tæller med x0

og anden brøk skal forlænges med (x0+h), så der for  x0-(x0+h))/x0(x0+h)

og fra 2. til tredie ophæves parantes i tæller så x0 går ud mod hinanden


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2009 af mathon

se


Svar #4
14. december 2009 af EmmaHTX (Slettet)

suk... forstår stadig ikke det der med at sætte på fælles brøkstreg


Svar #5
14. december 2009 af EmmaHTX (Slettet)

hep, tror jeg fangede den!

a/n - b/m = ((am)-(bn)) / nm

Haha!
I skal have så super meget tak for hjælpen begge to!!!! TAK TAK


Skriv et svar til: regneregler (reciprokfunktionen f(x)=1/x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.