Matematik

stamfunktion.. help please

14. december 2009 af averoma24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Bestem den stamfunktion til funktionen f(x) = 10/x , x>0, hvis graf går gennem punktet (e,7)

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af Isomorphician

f(x) = 10/x = 10x-1

F(x) = 10ln|x| + k

Du ved fra punktet at F(e) = 7

Indsæt derfor værdierne og isoler k:

7 = 10*ln|e| + k


Svar #2
14. december 2009 af averoma24 (Slettet)

tænkte nok at det var F(x) = 10ln|x| + k!! men var i tvivl og så kunne jge ikke komme videre

tak for hælpen:)


Skriv et svar til: stamfunktion.. help please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.