Dansk Historieopgave

Hekseproces - Ved du hvor jeg kan finde én?

26. januar 2005 af Bella (Slettet)
Hej!

Jeg skal snart skrive historieopgave, og i den forbindelse ville jeg rigtig gerne læse et referat af en hekseproces. Jeg har ledt på mit lokale bibliotek, uden held. Er der en herinde der evt. selv har brugt en i deres historieopgave og ved hvor jeg kan finde den eller en anden?

På forhånd tak
Bella

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2005 af Garfield (Slettet)

Jeg har lige lavet en hurtig søgning på google, og fandt en del beskrivelser af forskellige processer... Ved der er en berømt heksebrænding i Danmark, men kan ikke huske kvindens navn... Men prøv at søg derinde...

varm karma
Lasse

Svar #2
26. januar 2005 af Bella (Slettet)

Jeg har søgt, men mener ikke man finder direkte referater af en proces.. Mere korte fortællinger eller en overfladisk gennemgang. Er det bare mig, der ikke kan finde det på google?

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2005 af Garfield (Slettet)

#2

Men det kan self. også være mig, som mener, at det er vildt godt det her... Kan da godt ske du ikke kan bruge det til noget... tag et kig på denne side...

http://www.faglinks.dk/links.php?fag=19&under=2

varm karma
Lasse

Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2005 af ItaPita (Slettet)

Hvad med sagen om Maren Splids? Den kan du i hvert fald godt finde noget om på biblioteket. Det er den, der altid bliver nævnt som eksempel i diverse bøger.
Hvis jeg må komme med mit ydmyge råd til din historieopgave, så lad være med at bruge denne sag som den centrale, det gør ALLE. Læg i stedet vægten på det feudale samfund og reformationen. Det gør de fleste nok også, men det er langt mere spændende fra den vinkel (synes jeg selv, har nemlig også skrevet historieopgave om hekseprocesserne i Danmark). Har faktisk lagt min opgave ud på stedet her, men den er her nok først om nogle dage.

Skriv et svar til: Hekseproces - Ved du hvor jeg kan finde én?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.