Matematik

Bevis diskriminant

15. december 2009 af trne (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke forstå, hvorfor løsningen til et andengradspolynomium ikke bliver korrekt uden brug af diskriminanten. Misforstår jeg noget i beviset?

Hvis man blot bruger at fx x2 = 2 <=> x = sqrt2, fås de rigtige x-værdier jo ikke, medmindre det er et særligt tilfælde! Men hvorfor ikke? Man finder jo stadig to værdier, den positive og den negative.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af mathon

     x2 = 2 <=> x = ±√(2)


Svar #2
15. december 2009 af trne (Slettet)

Det var nu ikke det jeg spurgte om..:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2009 af mathon

du kan ikke med fordel løse en 2.gradsligning uden brug af diskriminant


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2009 af mathon

med mindre den specielt er af
typen
           ax2 + bx = 0

           ax(x+(b/a)) = 0      hvor nulreglen kan anvendes

eller typen    
           ax2 = b

           x = ±√(b/a)           a,b∈R- eller a,b∈R+


Svar #5
15. december 2009 af trne (Slettet)

Nej. Men hvorfor ikke? Hvorfor giver det forkerte løsninger uden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2009 af mathon

"Men hvorfor ikke? Man finder jo stadig to værdier, den positive og den negative"

det er jo ikke et bevis for rigtigheden, at man har fundet en positiv og en negativ værdi


Skriv et svar til: Bevis diskriminant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.