Kemi

målnøjagtighed

15. december 2009 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at

hvor mange betydende cifre er der i følgende tal

11,370 resultatet bliver 5

0,18  resultatet bliver 2

0,0166  resultatet bliver 3

me´n jeg forstår det ik , hvordan men kommer til resultatet . håber i vil forklar mig det


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af Morts (Slettet)

Antallet af cifre efter 0. Alle tal tælles med, også hvis der kommer et 0.

11,370 har i alt 5 cifre. Da 0et ikke står foran gælder det med.

0,18 har tre cifre, men da man ikke tæller foreste 0 med er der kun 2 betydende cifre.

0,0166 har i alt 5 cifre, men ligesom før tælles 0'erne ikke med.


Svar #2
15. december 2009 af msn88 (Slettet)

ok mange tak, det hjælp nu

men ville lige også spørge igen under samme emne , hvor der står

angiv om muligt følgende tal med 2 og med 4 betydende cifre

311,59 resultat = 3,1 * 10^4 ,   311,6

30018 resultat = 3,0 * 10^4 , 3,002 * 10^4

0,00015181 = reultat 0,00015 

 hvorstår ik hvordan de resultater kommer ud


Skriv et svar til: målnøjagtighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.