Matematik

Ekstrema

16. december 2009 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

At finde de lokale ekstrema :

Når nu jeg har lavet en monotoni linje hvordan er det så lige jeg finder de lokale ekstrema?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af Crazyguitarman (Slettet)

Differentierer ligningen, og sætter den = 0, så får du spyttet et eller to (eller tre eller fire..) X'er ud, som er enten lokale minimum, lokale maksimum, eller vandret vendetangenter


Svar #2
16. december 2009 af sweeti14 (Slettet)

Hvis nu den differentierede funktion hedder: f'(x) = -x2+4x

f'(x)=0

-x2+4x=0

x=0 og x=4

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2009 af Isomorphician

Ja.


Skriv et svar til: Ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.