Matematik

ASYMPTOTER

16. december 2009 af Nunuu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal til eksamen her i overmorgen, og jeg har siddet med et eksamensspørgsmål i mega lang tid nu. Jeg har læst om asymptoter i min mat bog, men jeg har stadig ikke forstået hvordan jeg skal gribe spørgsmålet an. Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig.

Eksamensspørgsmålet lyder:

Asymptoter
Lad Q(x) og P(x) være polynomier.

Lad f(x) = Q(x) / P(x)

være en såkaldt polynomiebrøk.
Redegør for de asymptoter, der kan være knyttet til f(x)
(både vandrette, skrå og lodrette).

På forhånd tak..

Kh. Nunu :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af kimor (Slettet)

Hej,, :)

Du ved at f(x) skal være en polynomiumsbrøk. Derfor kan du eksempelvis antage at:

f(x) = (3x4 - 5x + 2) / (2x3 + 4)

Ved ovenstående formel har du nu ladet Q(x) og P(x) være polynomier, samtidig med at f(x) = Q(x) / P(x) !

Ved du hvordan du undersøger funktionen for asymptoter?


Svar #2
16. december 2009 af Nunuu (Slettet)

Okay, men hvad har polynomiumsbrøken med asymptoter at gøre? Nej det ved jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2009 af mathon

når Q(x) er af (n+1)'te grad og P(x) er af n'te grad

bliver polynomiumsbrøken
på formen

   Q(x)/P(x) = ax+b + rest

hvor
limes |Q(x)/P(x)| = |ax+b|
x→±∝
 


Skriv et svar til: ASYMPTOTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.