Matematik

pythagoras læresætning

17. december 2009 af anden2670 (Slettet) - Niveau: A-niveau

er der nogle der kan hjælpe mig med at forklare og beskrive denne figur?

tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Dok1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2009 af MN-P (Slettet)

Trk BCK er ensvinklet og ligesidet med trk ACE fordi BC=CE, CK=AC og vinBCK=vinACE

Arealet af ECK=½ arealet af ACKH da det er en trekant med samme grundlinie som kvadratet og højde lig kvadratets side.

På samme måde er arealet af trkACE halvdelen af rektanglet "grøn prik"CEL

Da både rektanglet og kvadratet har et areal der er dobbelt så stort som de ligesidede trekanter er de to firkanters arealer lige store nemlig HK²

Det samme gælder for det andet kvadrat.

Håber dette er til at forstå. trk=trekant


Skriv et svar til: pythagoras læresætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.