Kemi

koncentration

17. december 2009 af HoveHviid (Slettet)

Hej alle.

Jeg sidder og er ved at skrive srp hvor jeg skal finde koncentrationen af farvestof i vingummi. Jeg har fået en masse resultater, og skal nu regne ud hvor meget farvestof der i mg/kg.

Jeg har lavet en standardkurve af det farvestof der er i vingummiet hvor absorbansen er y og x er koncentrationen i mg/L
y=0,0485x

absorbansen for vingummiet = 2,8

Jeg har så fået at

2,8=0,0485x
x=c=57,7 mg/L

min volumen af vingummiopløsningen er 100 mL=0,1 L

massen af farvestof i vingummi=57,7 mg/L * 0,1 L = 5,8 mg

i min vingummiopløsning er 8g vingummi opløst

så der er 5,8 mg/8g = 0,72 mg/g

Det skal jeg så have regnet om til mg/kg, og jeg synes at lige meget hvad jeg gør, giver det et dårligt resultat .


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2009 af Phienix (Slettet)

Har du et mål for, hvad det burde have været? (varedeklorationen, eller hvad den nu hedder)

720 mg/kg vil jeg nu ikke mene lyder "usandssynligt". det svarer jo til 0,72 g/kg.


Svar #2
17. december 2009 af HoveHviid (Slettet)

Den skal være under 300 mg/kg .

Så jeg synes jo at det er alt for meget


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2009 af Gate2 (Slettet)

Beregningerne ser ud til at være rigitge.

Det der undrer mig, er den meget høje absorbans på 2,8. Normalt arbejdes med absorbanser mellem 0 og 2.

Hvordan er korrelationskoefficienten på din standardkurve, hvilke koncentrationer har du lavet kurven ud fra ?

Dit problem kan være at du er langt ude over linearitetsgrænsen, når du måler på din opløsning.

Dvs at din prøve ikke ligger i det område, du har lavet din standardkurve ud fra.


Skriv et svar til: koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.