Kemi

cv %

19. december 2009 af nissen2009 (Slettet)

hej

min opgave lyder at ved en 3 dobbeltbestemmelse på en prøv fås

c1= 1,532 g/L

c2= 1,561 g/L

c3= 1,556 g/L

hvor jeg skal løse gennemsnitet af de 3 enkeltværdier

har gjort fik 1,559 g/L

b . beregn CV % på tredobbeltbestemmelsen

hvordan gør man det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2009 af Gate2 (Slettet)

CV %, den relative standardafvigelse

spredning/gennemsnit * 100%

0,01550/1,550 * 100% = 1,0 %


Svar #2
20. december 2009 af nissen2009 (Slettet)

ok har forstået hvordan man løser den, men mærkelig nok i nr c og d står der næsten det samme spørgesmål. Men kan ik komme til den rigtig resultat.

den siger 

c) c1 ligger langt ´fra de 2 andre værdier .angiv derfor gennemsnittet af c2 og c3 med det korrekte antal betydende cifre

1,561 + 1,556 / 2 = 1,559 g/L

d)

beregn CV % når c1  udelades , hvor i min facitsliste står 0,23 %

har prøvet lig tallen ind i cv formlen CV% = s / X * 100

 håber for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2009 af Gate2 (Slettet)

middelværdi = 1,559

s = 0,003535

din facitliste passer

forstår ikke påstanden om at udelade c1 fra beregningerne, den falder ikke udenfor med en outlayer / Q test / Dixons test. - samme test flere navne, statistisk holder påstanden ikke, kan dog forsvares, hvis der er begået en fejl under bestemmelsen.


Svar #4
20. december 2009 af nissen2009 (Slettet)

forstår ike hvor kommer 0,003535 / s fra ?

ja men jeg vil have min mellemregning til min facitliste , altså hvordan er man kommer til 0,23 %

håber for svar

c1= 1,532 g/L

c2= 1,561 g/L

c3= 1,556 g/L
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2009 af Gate2 (Slettet)

Når du udelukker c1 fra dine beregninger så ændres s (spredningen) også.

Du beregner kun spredning på c2 og c3, da det de værdi der giver dit middeltal.


Svar #6
21. december 2009 af nissen2009 (Slettet)

jeg har forstået hvordan jeg finder 0,23 % cv

sådan her

0,003535/ 1,559 * 100= 0,23 %

men stadig hvordan kommer du  til 0,003535


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. december 2009 af Gate2 (Slettet)

det normalt en funktion, som findes i lommeregnerens statistikfunktion.

Variansen = s2 = (1,561 - 1,559)2 + (1,556 - 1,559)2 = 0,0000125 <=> s = kvadratroden(s2) = 0,003535

Her er en side om statistik http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/statistik.html

Her kan du gratis downloade bøger om emnet http://bookboon.com/dk/studie/statistik


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. december 2009 af Gate2 (Slettet)

rettelselse til svar #7

Glemte at variansen skal divideres med n-1; i dette tilfælde er det uden betydning, idet n = 2, så n-1 = 1

Variansen = s2 = ((1,561 - 1,559)2 + (1,556 - 1,559)2) / 1 = 0,0000125 <=> s = kvadratroden(s2) = 0,003535


Svar #9
21. december 2009 af nissen2009 (Slettet)

ok mange tak


Skriv et svar til: cv %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.