Kemi
Kompleksligevægte - Fe(SCN)2+ mm.
28. januar 2005 af
Wuhtzu (Slettet)
Hej
Følgende ligevægt har indstillet sig i en vandig opløsning:
Fe^3+ + SCN^- <=> Fe(SCN)^2+
Jeg den aktuelle koncentrationen af Fe^3+ og SCN^- og Fe(SCN)^2+
[Fe^3+]=0,0063M
[SCN^-]=0,0119M
[Fe(SCN)^2+=0,06672M
Den aktuelle koncentration af Fe(SCN)^2+ har jeg beregnet vha. udtrykket for kompleksitetskonstanten.
I opløsningen findes også andre kompleksligevægte og derfor findes bl.a. Fe(SCN)2^+ , Fe(SCN)3 og Fe(SCN)4^-
Nu er spørgsmålet så hvordan jeg skal beregne de aktuelle koncentrationer af de 3 sidst nævnte stoffer.
Hvis nogen vil hjælpe, ville jeg blive ovenud lykkelig:)
MVH
Wuhtzu
Følgende ligevægt har indstillet sig i en vandig opløsning:
Fe^3+ + SCN^- <=> Fe(SCN)^2+
Jeg den aktuelle koncentrationen af Fe^3+ og SCN^- og Fe(SCN)^2+
[Fe^3+]=0,0063M
[SCN^-]=0,0119M
[Fe(SCN)^2+=0,06672M
Den aktuelle koncentration af Fe(SCN)^2+ har jeg beregnet vha. udtrykket for kompleksitetskonstanten.
I opløsningen findes også andre kompleksligevægte og derfor findes bl.a. Fe(SCN)2^+ , Fe(SCN)3 og Fe(SCN)4^-
Nu er spørgsmålet så hvordan jeg skal beregne de aktuelle koncentrationer af de 3 sidst nævnte stoffer.
Hvis nogen vil hjælpe, ville jeg blive ovenud lykkelig:)
MVH
Wuhtzu
Svar #1
30. januar 2005 af Wuhtzu (Slettet)
Jeg har selv besvaret ovenstående spørgsmål, men et nyt er poppet op.
Jeg får at vide at opløsningen er blevet til ved blanding af KSCN og
Fe(NO3)3
Hvordan kan jeg beregne de aktuelle koncentrationer af K+ og NO3^- når jeg kender de aktuelle koncentrationer af alle stoffer nævnt i indlægget ovenover?
Jeg får at vide at opløsningen er blevet til ved blanding af KSCN og
Fe(NO3)3
Hvordan kan jeg beregne de aktuelle koncentrationer af K+ og NO3^- når jeg kender de aktuelle koncentrationer af alle stoffer nævnt i indlægget ovenover?
Skriv et svar til: Kompleksligevægte - Fe(SCN)2+ mm.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
