Matematik

vektorregning. find tallet til koordinatsættet på en vektor.

21. december 2009 af 06ycsc (Slettet)

Hey guys

når en vektor er givet ved a= (a1;a2;a3) og jeg skal finde et samlet tal for dem, kan jeg så bruge ligningen:

(a1)*x + (a2)*y + (a3)*z + en konstant = a

???

eller er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er i hvert fald forkert formuleret. Hvad mener du med et samlet tal for dem? Du har jo fastlagt din vektor: Det du skriver leder tanken hen på noget med længden af vektoren??


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Hvis i = (1,0,0), j = (0,1,0), k = (0,0,1) er basisvektorer, så kan a skrives som a = a1*i + a2*j + a3*k. Er det dette, du tænker på? Hvis vi skulle tale om et "samlet tal" for en vektor, så ville det mest oplagte måske være dens længde.


Skriv et svar til: vektorregning. find tallet til koordinatsættet på en vektor.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.