Kemi

PH i Ækvivalenspunktet - hjælp haster meget:(

25. december 2009 af Googles (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg ´skal aflv. en rapport om 'Calciumhydroxids opløslighed'. 

(jeg fortæller lidt kort om udførelse end jeg stiller mit spm. :   Vi spænder en burette op, og fylder med 0,100M HCl.
Vi udtager forsigtigt 50mL af den klare, mættede opløsning (Ca(OH)2
), og hælder det over i en 250mL konisk kolbe.  og derefter titrer vi den) 

OH-+ HCl --> H2O + Cl-

HCL: 0,100M,  ækvivalent nået til 23,6ml af HCl

[OH-]=0,0472M   ,    0,0500L (50ml)

[Ca++]= 0,0236M

Hvordan finder man så PH i ækvivalenspunktet??


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. december 2009 af Gate2 (Slettet)

pH = 14 + log [ OH- ]


Svar #2
27. december 2009 af Googles (Slettet)

nå på den måde! 1000 taak:D


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. december 2009 af Gate2 (Slettet)

Kan se at jeg faktisk ikke har svaret på dit spørgsmål.


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. december 2009 af Gate2 (Slettet)

Ved titrering af en stærk base med en stærk syre er pH i ækvivalenspunktet ca. 7, idet du har neutraliseret basen ved titrering.

H3O+ + OH- <=> 2 H2O

Se bla. dette link om vands autoprotolyse / vands ionprodukt

http://da.wikipedia.org/wiki/Vands_autoprotolyse


Svar #5
01. januar 2010 af Googles (Slettet)

nåh taak


Skriv et svar til: PH i Ækvivalenspunktet - hjælp haster meget:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.