Fysik

Opdrift på luftskib

27. december 2009 af BeautyGeek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal beregne et luftskibs opdrift.

Jeg har beregnet V til 295310 m3

Densiteten for den atmosfærsiek luft = 1,293 kg/m3

Jeg bruger derfor formlen

Fopdrift = ρ * V * g

Fopdrift = 1,293 kg/m3 * 295310 m3 * 9,82 N/kg = 3.749.628 N

Jeg synes bare det er et ekstremt højt tal?

Eller skal jeg bruge densiteten for helium (0,179 kg/m3), som er inde i ballonen?

Håber der er en der kan hjælpe her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2009 af mathon

du skal bruge densiteten af det stof, som fortrænges
altså atm luft 1,293 kg/m3


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja du har jo fyldt den med helium


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Rettelse, det er den luft, der fortrænges, skrev forkert, den bliver løftet op af en kraft, der svarer til tyngden af den luft, den fortrænger


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. december 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis V er 295310 m3, hvilket svarer til en kugleformet ballon med radius på godt 40 m, er den beregnede opdrift rigtig.

Er luftskibet så stort?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er større end det kendte skib Hindenburg, som var det største på den tid 200.000 m3


Skriv et svar til: Opdrift på luftskib

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.