Matematik

Addition og subtraktion med brøker

27. december 2009 af Parejo (Slettet)

Jeg ved det. Der er ferie, men hellere at have det gjort hurtigere end at sidde med opgaven til den dag, den er for.

a) 5 4/5 + 8 9/10

b) 6 1/2 - 4 3/4

c) 12 1/3 - 9 5/6

Mine udregninger:

a) Jeg ganger 4 og 5 med 10 + 9 og 10 ganger jeg med 5 = 5 40/50 + 8 45/50 = ? (det er der, hvor jeg ikke ved, hvordan jeg skal komme videre; det samme med de andre)

b) Jeg ganger 1 og 2 med 4 - 3 og 4 ganger jeg med 2 = 6 4/8 - 4 4 6/8 = ?

c) Jeg ganger 1 og 3 med 6 - 5 og 6 ganger jeg med 3 = 12 6/18 - 9 15/18 = ?

Husk udregninger!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2009 af mathon

a) 5 4/5 + 8 9/10 = (5+8) + ((8/10) + (9/10)) = 13 + (17/10) = 13 + (10/10) + (7/10) = (13+1) + (7/10) =
                                                                                                                                                  14 7/10
                                                                                                                                    
 


Svar #2
27. december 2009 af Parejo (Slettet)

Undskyld, det forstod jeg ikke. Hvor kommer 8/10 lige pludselig fra. Kan du ikke os forklare det med ord og tal...


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Man 'ganger' simpelthen bare op, således at brøkerne har samme nævner. På den måde er de langt lettere at regne med. 4/5 bliver således til 8/10, når man ganger tæller og nævner med 2.


Svar #4
27. december 2009 af Parejo (Slettet)

Tusind tak - kan I/du ikke også tage de to opgaver? Forstod det lettere - men det er som om, jeg er helt død, når vi vender om til subtraktion.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2009 af mathon

b) 6 1/2 - 4 3/4 =
 
         (6+(1/2)) - (4+(3/4)) = 6 + (1/2) - 4 - (3/4) = (6-4) + (2/4) - (3/4) = 2 - (1/4) = 1 + (4/4) - (1/4) = 1 3/4


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. december 2009 af MN-P (Slettet)

12 1/3 - 9 5/6  =                   forlæng så du har samme nævner i de to brøker

12 2/6 - 9 5/6  =                   man kan ikke trække 5/6 fra 2/6, så den ene af de 12 laves til 6.-dele

11  2+6/6 -9  5/6 = 11  8/6 - 9  5/6  nu trækkeshelt tal fra helt tal og brøk fra brøk

11-9 + 8/6-5/6 =2 +  8-5/6 = 2 3/6 =  brøken forkortes med 3

2 1/2


Svar #7
28. december 2009 af Parejo (Slettet)

Tusind tak. De lyder rigtige. (Har ikke tid til at gennemgå dem nu, men tak for Jeres tid) :-)


Skriv et svar til: Addition og subtraktion med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.