Matematik

Hjælp til matematikopg!

28. december 2009 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. Jeg sidder og prøver, at regne en matematikopgave ud,men jeg kan desværre ikke finde ud af den. Er i/du ikke søde at hjælpe?

Hannes knallert har følgende tekniske data:

Tekniske data:
Benzintank: Indhold 3,2 liter, heraf 0,35 liter reserve.
Effekt: Motoreffekt ifølge loven 1,2HK (0,2 kW).
Hastighed: Ifølge loven 30 km/t.
Forbrug: Ca. 2,2 liter pr. 100 km.

A) Hvor langt kan hendes knallert ifølge de tekniske data køre på en liter benzin?

B) Det er Hannes erfaring, at knallerten i gennemsnit kører 40 km på en liter benzin.
På en tur starter hun med en fyldt tank.

Hvor mange kilometer kan hun køre, inden hun skal slå over på reservetanken?

Tusind tak for hjælpen, og godt nytår :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=783673


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2009 af MN-P (Slettet)

a) på 2,2 liter køres 100 km

på 1 liter køres 100 /2,2 km=

b) fuld tank rummer 3,2 l, heraf 0,35l i reservetanken

Hun kan bruge 3,2l-0,35l=2,85l benzin inden hun slår over på reservetanken

På 1 litter køres 40 km

på 2,85 l køres 2,85*40 km=


Skriv et svar til: Hjælp til matematikopg!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.