Kemi

opvarmning

03. januar 2010 af elissa92

Bagepulveret hjortesalt udemærker sig ved helt at omdannes til gasser ved opvarmning

NH4HCO3 (s) --> NH3 (g) + CO2 (g) + H2O (g)

Beregn rumfanget af den gas der afgives ved opvarmning af 5 gram ammoniumhydrogencarbonat til 170oC. Kommenter resultatet.

Sådan har jeg gjort, men jeg er usikker.

m = 5g                      M = 48g/mol             n = 0,1042mol

V = (0,1042mol * 0,0831(L * bar / mol * k) * 443k) / 1 bar

V = 3,84

Er det rigtigt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. januar 2010 af mathon

                                                       NH4HCO3 (s)   →   NH3 (g) + CO2 (g) + H2O (g)
ækvivalente stofmængder i mol:               1                      1             1            1
                                                                   1                                     3
aktuelle stofmængder i mol:                 0,063243                      0,189729

Vgas = (n·R·T)/p = [(0,189729 mol)·(0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+170) K)]/(1 bar) ≈ 7 L

........................

M(NH4HCO3) = 79,06 g/mol

n = m/M = (5 g)/(79,06 g/mol) = 0,063243 mol


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

var ikke hurtig nok


Svar #3
03. januar 2010 af elissa92

okay, men da du beregnede n i den første, betragtede du ikke M til at være 48g/mol og m = 5g?


Brugbart svar (2)

Svar #4
03. januar 2010 af mathon

nej


Svar #5
05. januar 2010 af elissa92

Okay.. hvilke tal brugte du så?


Brugbart svar (2)

Svar #6
05. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

M(NH4HCO3) = 79,06 g/mol

m = 5 g


Skriv et svar til: opvarmning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.