Matematik

Trigonometri - Sinus og Cosinus

03. januar 2010 af ChristopherSøndergaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om vinkel v viden, at sinv = 0,7. Bestem ved hjælp af grundrelationen cosv. Bestem derefter gradtallet for de to vinkler, der er tale om.

Bag i opgavebogen som vi har, findes 3 resultater til denne opgave.
±0,7141 ; 44,43o ; 135,57o

Jeg har fundet frem til de to første resultater på følgende måde:
2) Sin-1(0,7) = 44,427o
1) Cos(44,427) = ± 0,714143

Hvordan finder jeg frem til det sidste resultat? Hvordan lyder det indtil videre (Tilføjelser)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2010 af Isomorphician

sin(v) = sin(180º - v)


Svar #2
03. januar 2010 af ChristopherSøndergaard (Slettet)

Er der nogen, der har en idé, hvordan jeg sådan lige kan skrive hele opgaven op? Det ville være en stor hjælp, hvis nogen vil tage sig den tid som det tager :)


Svar #3
03. januar 2010 af ChristopherSøndergaard (Slettet)

 Ellers tak for det eminente svar! :) Jeg ved bare ikke lige, hvordan jeg sådan skal skrive det op. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2010 af mathon

to løsninger:
                     radianer                                       grader
              0,7141  ;  5,56904                           44,43º ; 135,57º

                   v∈[0;2π[                                     v∈[0º;360º[


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Sin(v)2+cos(v)2=1 

0,72+cos(v)2= 1 ⇒ cos(v)=±√(1-0,72)


Svar #6
03. januar 2010 af ChristopherSøndergaard (Slettet)

 Tusind tak allesammen :) Jeg har nu lavet opgaven på en fornuftig måde :)


Skriv et svar til: Trigonometri - Sinus og Cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.