Matematik

Differentialligning

04. januar 2010 af Humannoname (Slettet)

Hej

Hvordan finder jeg hurtigst den fundstændige løsning til differentialligningen y'=-x+y?

Mvh. HN


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Loeser y' = y (den homogene del), hvorefter du gaetter paa y = a·x+b som loesning (fordi den inhomogene del har denne form), saetter ind og bestemmer en partikulaer loesning (dette er kendt som gaettemetoden). Den fuldstaendige loesning er saa summen af den homogene loesning og den partikulaere loesning. Dette er kendt som superpositionsprincippet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar 2010 af mathon

             y = Cex + x + 1


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.