Fysik

Lydhastighed og hældningskoefficient

04. januar 2010 af frkmikkelsen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

• Bestem hældningenskoeficienten (hældningstallet) af linien og du har lydhastigheden (hvorfor det?)

Hældningskoefficienten a:
En linie gennem de to punkter (x1.y1) og (x2.y2) har hældningskoefficienten a=(Y_2-Y_1)/(X_2-X_1 )
Vores 2 punkter: (0.003325,1) og (0.005363,1.6)
a=(1.6-1)/(0.005363-0.003325)

a=294.406

Lydhastigheden er 294.406 m/s.

Mit spørgsmål er så; Hvordan/hvorfor har jeg lydhastigheden? Hvordan kan jeg forklare det?
 

 Se venligst grafen der er vedhæftet.

Vedhæftet fil: GrafFYSIK.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2010 af mathon

   "hvorfor har jeg lydhastigheden?"

    v = ds/dt = a = Δs/Δt  = (s2-s1)/(t2-t1for en ret linje


Svar #2
04. januar 2010 af frkmikkelsen (Slettet)

Mange tak for svaret. Er det muligt du kan uddybe det lidt? Sætte lidt ord på? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. januar 2010 af mathon

for en jævnt voksende bevægelse (dvs. med konstant acceleration)

    ved du
    at
                 s = v·t + vo       som i matematik ofte skrives

                 y = a·x + b

altså hvor a = v, x = t og b = vo


Svar #4
04. januar 2010 af frkmikkelsen (Slettet)

Så er jeg med ;-) Mange tak!

Hvad står dette for; vo ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. januar 2010 af mathon

vo er er hastigheden til tiden t = 0

dvs punktet (0,vo) som er skæringen med s-aksen     ((0,b) som er skæringen med y-aksen i matematik)


Brugbart svar (2)

Svar #6
04. januar 2010 af MN-P (Slettet)

#3 hvad laver du

der er tale om en bevægelse med konstant hastighed og acceleration 0.

s=v*t+so 

y =ax+b hvor a er hældningen = Δs/Δt=v

og hvor x = t og b =so hvor sangiver startstedet


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. januar 2010 af mathon

#3-og #5-korrektion

for en uacellereret bevægelse

    ved du
    at
                 s = v·t       som i matematik ofte skrives

                 y = a·x

altså hvor a = v, x = t



Brugbart svar (1)

Svar #8
04. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Ja ja rod i enhedderne gør vel ikke så meget


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. januar 2010 af mathon

uacellereret  →  uaccelereret


Skriv et svar til: Lydhastighed og hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.