Matematik

differentialeregning

04. januar 2010 af lisabella (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

Funktionen f(x)=tan x er defineret ved:

tan x = sin x / cos x

a) bestem en formel for f ' (X)

b) udregn f ' (1)

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2010 af MN-P (Slettet)

f(x)=g(x)/h(x)

f'(x)=[h(x)*g'(x)-g(x)*h'(x)]/h(x)2

tan x = sin x / cos x

f'(x)=[cos x*cos x-sin x*(-sinx)]/cos(x)2=

[cos2x+sin2x]/cos2x = 1/cos2x


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar 2010 af Exupery (Slettet)

a) Du benytter kvotientreglen:

f(x)=tanx <=> f(x)=sinx/cosx

f'(x)=((sinx)'*cosx-sinx*(cosx)')/cos2x=(cos2x+sin2x)/cos2x=cos2x/cos2x+sin2x/cos2x=1+tan2x

eller stop ved:

f'(x)=(cos2x+sin2x)/cos2x

og benyt idiotformlen, der siger, at:

cos2x+sin2x=1

hvorfor vi altså har:

f'(x)=1/cos2x

som din lommeregner nok også siger dig.

b) f'(1)=1/cos2(1)=3,43..


Skriv et svar til: differentialeregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.