Kemi

Stofmængde

04. januar 2010 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)  Jeg har en opgave hvor jeg skal regne rumfanget ud, men først skal jeg vide hvordan man regner stofmængden ud hvis ikke jeg tager fejl..

Skriver lige opgaven så i måske også kan tjekke at jeg er på vej i den rigtige retning:

Moderne biler inderholder airbags som en del af sikkerhedsudstyret. Ved en frontal kollision blæses en airbag op på ca 1/25 sekund.

Airbag'en blæses op af dinitrogen der dannes ved spaltningen af det faste stof natriumazid, NaN3. Spaltning sker ved følgende reaktionsskema:

2 NaN2(s) -> 2 Na(s) + 3 N2(g) 

En airbag indeholder 100 g natriumazid. Beregn rumfanget (ved 20 grader og 1 bar) af den mængde  N2(g) der dannes ved spaltning af denne mængde natriumazid

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

Først molforholdet

2 mol NaN3 danner 3 mol N2

molarmasse for NaN3 = 65,01 g/mol (tabelopslag)

100g / 65,01 g/mol = 1,538 mol NaN3

N2 = 1,538 mol * 3/2 = 2,307 mol N2

Det indsætter du i idealgasligningen


Svar #2
05. januar 2010 af sweeti14 (Slettet)

Skal prøve tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2010 af mathon

  R = 0,083145 bar·L/(mol·K)      


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.