Matematik

Tangentens hældning

04. januar 2010 af MisSluis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey

Lige et hurtigt spørgsmål.

Er der nogen, som kan hjælpe mig med at bestemme tangenthældningen for x=1 for en funktion med forskriften 

f(x)=x^6-x^-6 ????

Jeg er helt blank.

Hilsen

Elisabeth


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Du har ikke hørt godt nok efter i timerne så. Differentialkvotienten er netop kendetegnet ved at være hældningen på tangenten til grafen i netop punktet x. Det skrives f'(x). Du har x=1, hvorfor du derfor skal finde f'(1).

Læser du afsnittet om differentiering i din bog, og gennemgår du beviset - endnu engang - vil du se, hvorfor jeg har ret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2010 af MN-P (Slettet)

f(x)=x6-x-6

f'(x)=6x(6-1)-(-6)x(-6-1) =6x5+6x-7

x=1 indsættes

f'(1)=6*15+6*1-7=6+6=12


Skriv et svar til: Tangentens hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.