Matematik
differentiation
30. januar 2005 af
Georgia (Slettet)
Er der nogle der kan differentere denne her funktion??
f(t)=0,3te^(-1,1t) ; t>0
Hvis det er en sammensat funktion får jeg:
g'(t)=0,3
h'(t)=-1,1e^(-1,1t)
Men den skal helst komme til at se sådan her ud:
f'(t)=0,3(1-1,1t)e^(-1,1t)
Og så passer min udregninger jo ikke :(
f(t)=0,3te^(-1,1t) ; t>0
Hvis det er en sammensat funktion får jeg:
g'(t)=0,3
h'(t)=-1,1e^(-1,1t)
Men den skal helst komme til at se sådan her ud:
f'(t)=0,3(1-1,1t)e^(-1,1t)
Og så passer min udregninger jo ikke :(
Svar #1
30. januar 2005 af Katty (Slettet)
Det er en blanding af et produkt og en sammensat funktion:
f'(t) = 0,3 * e^(-1,1t) + 0,3t * (-1,1*e^(-1,1t))
f'(t) = 0,3 * e^(-1,1t) + 0,3t * (-1,1*e^(-1,1t))
Svar #3
30. januar 2005 af Georgia (Slettet)
Det er jo forkert for man skal vise at f'(t)=0,3(1-1,1t)e^(-1,1t)
Svar #4
30. januar 2005 af Katty (Slettet)
Reducér lidt, sæt noget uden for parentes, så får du:
f'(t)=0,3(1-1,1t)e^(-1,1t)
udfra:
f'(t) = 0,3 * e^(-1,1t) + 0,3t * (-1,1*e^(-1,1t))
f'(t)=0,3(1-1,1t)e^(-1,1t)
udfra:
f'(t) = 0,3 * e^(-1,1t) + 0,3t * (-1,1*e^(-1,1t))
Skriv et svar til: differentiation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
