Matematik

produktreglen

05. januar 2010 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

      at bestemme  f`(x) ved hjælp af produktreglen i differentialregning...

     f(x)=(2x^2-5x)(x^2+6x)

    hvordan regnes den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2010 af NejTilSvampe

u*v  ->  u'v + v'u

f'(x) = (2x^2-5x)' *(x^2+6x) + (2x^2-5x)*(x^2+6x)'


Svar #2
05. januar 2010 af dennise (Slettet)

    hvad er udregningerne helt indtil sidst?

       f`(x)=(2x^2-5x)*(x^2+6x)+(2x^2-5x)*(x^2+6x)  =>

             =2x^3+..................?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2010 af mathon

f '(x) = (2x²-5x)' ·(x²+6x) + (2x²-5x)·(x²+6x)'

          (4x-5)·(x²+6x) + (2x²-5x)·(2x+6)

          4x³ + 24x² - 5x² - 30x + 4x³ + 12x² -10x² - 30x

          8x³ + 21x² - 60x


Svar #4
06. januar 2010 af dennise (Slettet)

er det det endelige resultat?

        f`(x)=8x^3+21x^2-60x             ? eller skal man sige  =24x^2+21x-60      ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2010 af mathon

     f '(x) = 8x³ + 21x² - 60x     er det endelige resultat

medmindre
f '(x) efterfølgende skal faktoriseres


Skriv et svar til: produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.