Matematik

differentialligning

05. januar 2010 af Milll (Slettet)

 Hej allesammen jeg forstår simpelthen ikke den nedenstående opg, så håber at der er en der vil hjælpe mig

Ligning: y' = h(x) Løsning y=∫h(x) dx

Bestem vha. formelsamlingen de fuldstændige løsninger til nedenstående differentialligningerne

y'=1/x + 5x^3 - 7

HVAD gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2010 af mathon

se #3
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=785319


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2010 af mathon

y = ∫(1/x)dx + ∫5x3dx - ∫7dx + k


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2010 af Daniel TA (Slettet)

#0 Man udnytter at y' = dy/dx og splitter brøken på, dvs. ganger dx over på den anden side og integrerer. Samtadig bruger man en fundamentalsætning der siger at

int(f'(x))=f(x)

Hvilket svarer til

int(dy) = y


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.