Matematik

differentialligning

06. januar 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har følgende opgave som jeg slet ikke kan løse. Håber rigtig meget der er en der vil hjælpe mig:)
 

Opgave 2.
I en model antages det, at en bestemt populations vækst er sådan, at antallet N af individer i populationen til tidspunktet t (målt i døgn) tilfredsstiller differentialligningen:
 

dN / dt = ((0,08 t-1) / t) * N ,        t >0,5.
 

Det oplyses, at antallet af individer i populationen til tidspunktet t = 1 er 1,2 * 106.
 

a)  Benyt modellen til at bestemme populationen væksthastighed til tidspunktet t = 1, og bestem det tidspunkt, hvor antallet af individer i populationen er mindst.
 

på forhånd tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af mathon

 (1/N)·(dN/dt) = 0,08 - (1/t)


Svar #2
06. januar 2010 af Maria Knudsen (Slettet)

hvordan er du nået til det trin?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2010 af mathon

gange med (1/N) på begge sider

dividere t ind i parentesen


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.