Matematik

procentvis stigning

06. januar 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej:)

jeg har en opgave der lyder således:

I 2005 var bevillingerne til forskning og uddannelse i et bestemt land 20 mia. kr. Det bliver besluttet, at disse bevillinger skal stige med en fast årlig procent, så de i 2020 når op på 60 mia. kr.
 

a) Bestem den årlige procentvise stigning i bevillingerne.
 

På forhånd tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af mathon

            60 = 20(1+rår)15

            3 = (1+rår)15


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

60 = 20 * 1 + r15

r = 15√ 60 / 20 - 1 * 100 = 7,6 %


Skriv et svar til: procentvis stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.