Matematik

ligning til tangent

06. januar 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

min opgave lyder:

To funktioner f og g er givet ved:
f(x)=x^2-x+2,
g(x)= x^2+5x- 5/2.
 

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2)).
 

Det oplyses, at graferne for f og g har netop et fælles punkt Q.
 

b) Bestem koordinatsættet til Q.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af MN-P (Slettet)

a) tangentens hældning er f'(2) og linien går gennem punktet p=(2,f(x))

find f'(x) og indsæt x=2 derved fås a

find f(2) og indsæt x=2, y= f(2) og a i y=ax+b og find b

b) sæt f(x)=g(x) og find x af den fremkomne ligning


Skriv et svar til: ligning til tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.