Matematik

Vektorregning

07. januar 2010 af julieref (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej. Håber der er nogen der kan hjælpe mig med en opgave i vektorregning, her kommer det:

I et koordinatsystem er givet et punkt A(5,3) samt en linie m med ligningen y - 2x + 3 = 0.

spørgmålet lyder så: Bestem afstanden fra punktet A til linien m?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2010 af Isomorphician

Brug distanceformlen:

dist(P, m) = (ax0 + by0 + c)/(√(a2 + b2))

hvor (5, 3) = (x0, y0)

og

ax + by + c = 0 er -2x + y + 3 = 0


Svar #2
09. januar 2010 af julieref (Slettet)

Mange tak for svaret. Lige hvad jeg sku bruge :)


Svar #3
11. januar 2010 af julieref (Slettet)

Skriver lige igen.

Har sat med det længe nu, og kan stadig ikke få det til at hænge helt sammen.

Bliver C til y, og hvorfor dividere du med √(a2 + b2), for hvad er a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2010 af Isomorphician

"Bliver C til y"?.....øh...nej?

"hvorfor dividere du med √(a2 + b2), for hvad er a og b?"....a og b er koefficienterne foran x og y. I dit tilfælde: a = -2 og b = 1.


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.