Matematik

erstatningsresistans

07. januar 2010 af birthe_non (Slettet)

Jeg skal finde erstatningsresistansen fra punktet A til B, er det rigtigt det jeg har gjort her:

Der gives:

U = 7,4 V

R1 = 20,4 ?

R2 = 8,4 ?

R3 = 7,6 ?

Jeg regner

1/R= 1/R1 + 1/R

1/R= 1/8.4Ω + (1/7.3Ω + 20.4Ω) ???

Vedhæftet fil: erstatning.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2010 af mathon

      R2 parallet med (R1+R2)
dvs
      8,4 Ω parallet med 28 Ω

      R = (8,4 Ω)·(28 Ω)/((8,4 Ω)+(28 Ω)) ≈ 4,46 Ω


Svar #2
07. januar 2010 af birthe_non (Slettet)

hva med R3 ? ska den også betragtes som i en parallelbinding?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2010 af mathon

R1 og R2 er serieforbundet og kan erstattes af R4 = 28 Ω

tilbage er

R2 = 8,4 Ω parallelt med R4 = 28 Δ

med erstatningsmodstanden

            (8,4 Ω)·(28 Ω) / ((8,4 Ω)+(28 Ω)) ≈ 4,46 Ω


Svar #4
07. januar 2010 af birthe_non (Slettet)

hvordan beregnes strømstyrken gennem R1 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. januar 2010 af mathon

          I = U/(R1+R3) = (7,4 V)/(28 Ω) = (7,4 Ω·A)/(28 Ω) ≈ 0,26 A


Skriv et svar til: erstatningsresistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.