Matematik

Krumning af kurve

08. januar 2010 af nesrevig (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der nogen som har en ide til hvordan man kommer i gang med denne opgave?

Skal finde krumningen til nogle forskellige punkter... 

Vedhæftet fil: krumning.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Den største krumning må være det sted, hvor tangenthældningen ændres mest.


Svar #2
08. januar 2010 af nesrevig (Slettet)

Ved du måske hvilken formel jeg skal bruge? er stocked i den :S 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

Den relevante formel for krumningen (the curvature) finder du som første formel i afsnittet "Local expressions" i artiklen

en.wikipedia.org/wiki/Curvature


Svar #4
08. januar 2010 af nesrevig (Slettet)

Pas, giver altså op! Kan i ikke lige hjælpe mig lidt mere i gang? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

Knurre vrisse.....

Kurven er givet ved

(x(t),y(t))=(t2 +2t,3t2 +2t)

Dermed er

x'(t)=2t+2,

y'(t)=6t+2,

og videre

x''(t)=2,

y''(t)=6.

Krumningen er dermed

κ(t)=(|x'(t)y''(t)-x''(t)y'(t)|)/((x'(t)2 +y'(t)2)3/2 )

     =(|6(2t+2)-2(6t+2)|)/(((2t+2)2 +(6t+2)2)3/2)

At reducere udtrykket og foretage en monotoniforholdsundersøgelse overlader jeg trygt til dig.

Keep on truckin'


Svar #6
08. januar 2010 af nesrevig (Slettet)

Hej

Kan du ikke prøve at se vedhæftet pdf eller maple fil

Kan stadig ikke finde ud af det!

Vedhæftet fil:tangent.pdf

Svar #7
08. januar 2010 af nesrevig (Slettet)

og vedhæftet maplefil 


Svar #8
08. januar 2010 af nesrevig (Slettet)

Hov her er den i maple 

Vedhæftet fil:tangent.zip

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2010 af Duffy

Jeg får t=-2/5

Hvad siger facit?


Svar #10
11. januar 2010 af nesrevig (Slettet)

Får det rigtige nu, my bad :) ja -2/5


Skriv et svar til: Krumning af kurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.