Matematik

Monotoniforhold hjælp .

08. januar 2010 af denkedelige (Slettet)

Opgaven lyder:

en Funktion f er givet ved

f(x) = 4 kvadrartrod(x) - 1/2x^ 2,   x>0

bestem monotoniforholdene for f

Hvad skal jeg gøre ? 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2010 af mathon

f '(x) = 4/(2√(x)) - x = 2/√(x) - x


Svar #2
08. januar 2010 af denkedelige (Slettet)

 Tusinde tak mathon du er kæmpe hjælp herinde


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2010 af mathon

CP                                           (CP = critical point)
f '(xo) = 2/√(xo) - xo = 0
            2/√(xo) = xo
            4/xo = xo2
            xo3 = 4

            xo = 3√(4) = 41/3 ≈ 1,5874

monotoniforhold:

for 0<x<1,5874 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for x>1,5874 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende

 


Skriv et svar til: Monotoniforhold hjælp .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.