Matematik

harmonisk svingning

09. januar 2010 af alex`en (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej derude. jeg sidder med et par små opgaver jeg ikke helt ved hvordan jeg skal løse. håber i kan hjælpe. 

opgaven lyder: betragt den forskudte harmoniske svingning med forskrift: f(t) = 5,097 sin(1,341t + 4,117) , t er alle reelle tal. 

a)

bestem amplituden, vinkelfrikvensen, perioden, frekvensen og hastigheden df/dt

hvordan bestemmer man hastigheden df/dt? 

b)

bestem Vm(f) 

Vm (f) = -7,206 ; 2,988

c)

bestem den mindste positive værdi af t for hvilket funktionen er maksimal

bestem den mindste positive værdi af t for hvilket funktionen er minimal

hvordan gøres dette? 

håber der er noget der kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2010 af mathon

a)

       x(t) = A·sin(ω·t+φ)
 

  A er ampliduden
  ω er vinkelfrekvensen
  T = 2π/ω er perioden
  φ er begyndelsesfasen
  v = dx/dt = ω·A·cos(ω·t+φ) er udbredelseshastigheden


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2010 af mathon

    Vm(x) = [-A;A]


Skriv et svar til: harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.